Film & TV

Nu är det återigen dags att träffa Lasse och Maja på bio!

Den andra delen i SF:s filmatisering av böckerna kommer till biograferna den 17 oktober.

Filmens handling, i korthet: skön sensommar har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, och vad kommer då hända polismästaren i Valleby? Varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill att polisstationen ska försvinna. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. Blir det fritt fram för tjuvarna i Valleby nu?

Skådespelarna är precis som i den första filmen Amanda Pajus, Lukas Holgersson och Tomas Norström. Andra kända skådespelare som medverkar är bland andra Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm och Sofia Rönnegård. Regissör: Walter Söderlund

Den första filmen hette LasseMajas Detektivbyrå – Von Broms Hemlighet. Filmen regisserades av Walter Söderlund och Pontus Klänge. I rollerna: Lukas Holgersson, Amanda Pajus, Peter Magnusson och Kajsa Ernst.

Poster_Filmen

Handling:
Lasse och Maja hittar en gammal mystisk kista. Den visar sig tillhöra den excentriska släkten Von Broms. Ett flera hundra år gammalt släktbråk blossar upp, och plötsligt är kistan stulen. Vem vill stjäla kistan och varför?

 

Långfilmen LasseMajas Detektivbyrå – Kameleontens hämnd gick upp på biograferna julen 2008.

Lagom till filmens premiär släpptes också ett nytt LasseMaja dataspel. Spelet har delats ut på biograferna i samband med biljettköp till filmen.
Spelet fick betyg 5 av 5 möjliga i SVT:s nyhetsmorgon.

Handling:
Lasse och Maja på LasseMajas detektivbyrå står inför ytterligare ett svårlöst fall. Berättelsen tar sin början när den beryktade Conny-Kameleont slipper ur fängelset och en mängd märkliga händelser börjar ske i staden Valleby.

 

LasseMajas Detektivbyrå som var SVTs Julkalender 2006 är ett vintermysterium bland joviala juveltjuvar, dyrbara hundar och vandrande mumier.

Handling:
Det närmar sig jul och polismästaren i Valleby tänker sätta upp ett julspel till minne av sina föräldrar men en massa brott kommer emellan. Han tar därför hjälp av två unga detektiver, Lasse och Maja. När orkestern får reda på att polismästaren inte samlat ihop nog med skådespelare blir de alltmer tveksamma till hans amatörmässiga metoder.