English

Film & TV

Den 18 oktober har filmen LasseMajas Detektivbyrå – Von Broms Hemlighet biopremiär. Filmen är regisserad av Walter Söderlund och Pontus Klänge. I rollerna ser vi bl.a. Lukas Holgersson, Amanda Pajus, Peter Magnusson och Kajsa Ernst.

Poster_Filmen

Handling:
Lasse och Maja hittar en gammal mystisk kista. Den visar sig tillhöra den excentriska släkten Von Broms. Ett flera hundra år gammalt släktbråk blossar upp, och plötsligt är kistan stulen. Vem vill stjäla kistan och varför?

 

Långfilmen LasseMajas Detektivbyrå – Kameleontens hämnd gick upp på biograferna julen 2008.

Lagom till filmens premiär släpptes också ett nytt LasseMaja dataspel. Spelet har delats ut på biograferna i samband med biljettköp till filmen.
Spelet fick betyg 5 av 5 möjliga i SVT:s nyhetsmorgon.

Handling:
Lasse och Maja på LasseMajas detektivbyrå står inför ytterligare ett svårlöst fall. Berättelsen tar sin början när den beryktade Conny-Kameleont slipper ur fängelset och en mängd märkliga händelser börjar ske i staden Valleby.

 

LasseMajas Detektivbyrå som var SVTs Julkalender 2006 är ett vintermysterium bland joviala juveltjuvar, dyrbara hundar och vandrande mumier.

Handling:
Det närmar sig jul och polismästaren i Valleby tänker sätta upp ett julspel till minne av sina föräldrar men en massa brott kommer emellan. Han tar därför hjälp av två unga detektiver, Lasse och Maja. När orkestern får reda på att polismästaren inte samlat ihop nog med skådespelare blir de alltmer tveksamma till hans amatörmässiga metoder.