English

Film & TV

Träffa Lasse och Maja på bio!

LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet

Den 1 juni har LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet premiär på biograferna.

Mer info och biljetter.

Filmens handling i korthet:
Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas Detektivbyrå – ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Filmen är regisserad av Josephine Bornebusch. I rollerna: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström och Lotta Tejle.

LasseMajas detektivbyrå – Stella Nostra

Den fjärde filmen om LasseMaja, LasseMajas detektivbyrå – Stella Nostra, hade biopremiär i oktober 2015. Filmen vann en Guldbagge för bästa visuella effekter.

Filmens handling i korthet: Sömniga lilla Valleby gör sig redo för caféägarna Dino Paninis och Sara Bernards bröllop, och Lasse och Maja står redo för att se till att ingenting ska går fel. Men när bröllopsparets respektive släkt anländer, visar de sig tillhöra rivaliserande maffiafamiljer. När Panini-familjens kronjuveler plötsligt försvinner, tar LasseMajas detektivbyrå sig an fallet för att mycket snart inse att detektiverna själva är huvudmisstänkta.

Skådespelare: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Nassim Al Fakir, Sara Sommerfeld, Tomas Norström, Alexandra Rapaport och Christine Meltzer

Regissör: Walter Söderlund och Pontus Klänge

LasseMajas detektivbyrå – Skuggor över Valleby

Den tredje filmen, LasseMajas detektivbyrå – Skuggor över Valleby, hade premiär i oktober 2014.

Filmens handling i korthet: Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den.

Skådespelare: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm och Sofia Rönnegård.

Regissör: Walter Söderlund och Pontus Klänge

LasseMajas detektivbyrå – von Broms hemlighet

LasseMajas detektivbyrå – von Broms hemlighet hade biopremiär i oktober 2013.

Filmens handling i korthet: Lasse och Maja hittar en gammal mystisk kista. Den visar sig tillhöra den excentriska släkten Von Broms. Ett flera hundra år gammalt släktbråk blossar upp, och plötsligt är kistan stulen. Vem vill stjäla kistan och varför?

Skådespelare: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Peter Magnusson, Kajsa Ernst och Adam Pålsson.

Regissör: Walter Söderlund och Pontus Klänge

LasseMajas Detektivbyrå – kameleontens hämnd

Långfilmen LasseMajas Detektivbyrå – kameleontens hämnd, gick upp på biograferna julen 2008.

Lagom till filmens premiär släpptes också ett nytt LasseMaja dataspel. Spelet har delats ut på biograferna i samband med biljettköp till filmen. Spelet fick betyg 5 av 5 möjliga i SVT:s nyhetsmorgon.

Filmens handling i korthet: Lasse och Maja på LasseMajas detektivbyrå står inför ytterligare ett svårlöst fall. Berättelsen tar sin början när den beryktade Conny-Kameleont slipper ur fängelset och en mängd märkliga händelser börjar ske i staden Valleby.

Skådespelare: Matilda Grahn, Teodor Runsiö, Tomas Norström, Jacob Ericksson, Anna Björk och Michael Segerström.

Regissör: Henrik Georgsson

 

Julkalender i SVT

LasseMajas Detektivbyrå, som var SVT:s Julkalender 2006, är ett vintermysterium bland joviala juveltjuvar, dyrbara hundar och vandrande mumier.

Handling:
Det närmar sig jul och polismästaren i Valleby tänker sätta upp ett julspel till minne av sina föräldrar men en massa brott kommer emellan. Han tar därför hjälp av två unga detektiver, Lasse och Maja. När orkestern får reda på att polismästaren inte samlat ihop nog med skådespelare blir de alltmer tveksamma till hans amatörmässiga metoder.