English

Tågmysteriet

Välkomna ombord på tåget! Där vid fönstret sitter Lasse och Maja och spelar kort. Närmast korridoren spanar polismästaren på alla som går in och ut ur godsvagnen intill. Det är nämligen så att där inne ligger en pengasäck inlåst: hela fyra miljoner i gamla sedlar som ska förstöras … Ett bevakningsuppdrag som kräver en hel del! Men hittills är allt lugnt och stilla, så lugnt att polismästaren faktiskt slumrar till en stund – ända tills någon drar i nödbromsen. I tumultet upptäcks att säcken med pengar är stulen! Men vem är den skyldiga? Är det prästen som verkar så nervös, eller den fingerfärdiga konduktören, eller servitrisen som stoppar pengar i fel ficka? För det kan väl inte vara Fritiof Andersson, lokföraren? Det hela är mer än lovligt konstigt och kräver en hel del tankearbete för polismästaren. Men som tur är finns ju Lasse och Maja också med på tåget …

Tågmysteriet är den sjunde boken om kompisarna Lasse och Maja som dras in i knepiga och till synes olösliga fall – en deckarserie som blivit mycket uppskattad av både läsare, bokförmedlare och recensenter.

”Trots de många mysterierna blir det aldrig fråga om upprepningar. Språket är rappt. De inblandade har ofta minnesvärda namn … det märks att författaren blinkar åt eventuella vuxna läsare. Händelserna är både lättlästa och lagom spännande. Helena Willis har tecknat bilderna … i en mycket personlig stil.” (Dalabygden)

 

Tågmysteriet